The Ultimate Guide To alerji

Balık alerjisi olan kişilerde anafilaksi gelişebilir ve bu kişilerde anafilasiye bağlı hayatı tehdit eden belirtiler ortaya çıkabilir. Gelişebilecek anafilaksiye ait belirtiler şu şekildedir: 

Hastanın alerjiye yönelik şikâyetleri var ise bu durumda öncelikle uzman bir doktora başvurulur. Daha sonrasında detaylı fiziki muayene ardından doktor reaksiyonların ne zaman arttığını ve hangi durumlarda azaldığını sorgular.

"Exam uygulandıktan sonra 10-fifteen dakika beklenir ve takiben elde edilen deri cevapları değerlendirilir. Balık alerjisi olan hastaların kazara maruziyetler de ortaya çıkabilecek ciddi alerjik reaksiyonların tanınması ve tedavisi konusunda bilgilendirilmeleri ve adrenalin oto-enjektörü advertisementı verilen acil durum iğnelerinden edinmeleri için mutlaka Alerji ve İmmünoloji uzmanına başvurmaları gerekmektedir."

Besin alerjisi tedavisinde önemli olan kişinin hangi besine alerjisi olduğudur. Bu nedenle ilk olarak alerji testi yapılmaktadır. Alerji testi yapıldıktan sonra sonuçlara göre tedavi uygulanmaktadır.

Diğer alerjiler gibi yer fileıstığı alerjisi de hasta geçmişi, deri prick testi, kan testleri ve gıdaya karşı geliştirilen reaksiyonların bir kombinasyonu kullanılarak teşhis edilir. 

Bunun yanı sıra yer fileıstığı alerjiniz varsa nadiren de olsa diğer baklagillere alerjik reaksiyon gösterebileceğiniz için onların tüketiminde de dikkatli olmalı ve alerji durumunda diyetinizden çıkarmalısınız.

Balık alerjisi belirtilerinden herhangi birini göstermeniz durumunda bir alerji uzmanına gitmeniz sağlığınız için yararlı olacaktır. Balık alerjisi belirtileri genellikle balık yendikten ya da balığa maruz kaldıktan sonra ortaya çıkar. Alerji uzmanınız belirtilerinizi ve durumunuzu değerlendirerek balık alerjisinin olup olmadığını kesin bir şekilde ortaya koyacaktır. Alerji uzmanınız deri delme testi ya da kan testi ile balık alerjisini tespit edebilir. Deri delme testinde, cildinizin altına çAlright az miktarda alerjik reaksiyona neden olabilecek alerjen yerleştirilir. Uygulama yapılan bölgede herhangi bir belirti oluşursa cilt altına yerleştirilen madde alerjen olarak kabul edilir.

Bir IgE besin alerjisinde, IgE antikoru bağışıklık sistemi tarafından serbest bırakılır. IgE içermeyen besin alerjisinde ise, IgE antikorları salınmaz ve bağışıklık sisteminin diğer kısımlarını, algılanan tehditle mücadele etmek için kullanılır.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve Web page adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Evin içinde hayvan beslenmesi sıkıntı doğurur. Tozlu bölgeleri sık sık nemli bezle temizlemek gerekir. Bebeğin alerji olduğu nasıl anlaşılır, diye merak etmenize gerek yok uzmana giderek bilgi alabilirsiniz.

Alerjiler, alerjen olarak bilinen bir tetikleyiciye anormal bir bağışıklık tepkisinden kaynaklanır. Tepki gerçekleştiğinde bağışıklık sistemi mast hücreleri ve diğer kan hücreleri histaminin kan dolaşımına salınmasına neden olan immünoglobulin E (IgE) olarak bilinen bir maddeyi serbest bırakır. Histaminin usual rolü, daha büyük bağışıklık hücrelerinin bir yaralanma veya enfeksiyon bölgesine erişebilmesi için kan damarlarını genişletmektir. Bir yaralanma veya enfeksiyon yokluğunda histaminler alerjik reaksiyonlar olarak tanınan deri, solunum besin alerjisi ve gastrointestinal semptomları tetikleyebilir. Bir balık alerjisinden sorumlu olan birincil alerjen parvalbumin olarak bilinen bir proteindir.

Besin alerjisinde en etkili tedavi, alerjik reaksiyona neden olan besinden uzak durmaktır. Alerjen maddeden uzak durmak, reaksiyon oluşmasını engelleyen en önemli faktördür. Her ne kadar dikkatli olunsa bile bazen farkında olmadan alerjen besine maruz kalabilirsiniz. Alerjik reaksiyonun rahatsız edici belirtilerini hafifletmek için alerji uzmanınız antihistaminik ilaçlar verebilir.

Balık alerjileri yaygındır ve yetişkinlerin yaklaşık % 2’sini etkiler. Diğer alerjilerin aksine, bir balık alerjisinin yaşamın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkması alışılmadık bir durum değildir, insanların % forty’ı yetişkinken alerjiyi geliştirmektedir.

Tanı koyabilmek için deri testi ve kan testi de hastaya yaptırılmaktadır. Tedavinin ilk şartworkı alerjiye neden olacak gıdanın hastanın hayatından tamamen çıkarılmasıdır. Daha sonra çeşitli ilaçlar doktor tarafından verilebilir. Alerji yapan besinler listesi mutlaka buzdolabınızda asılı durmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *